woensdag 4 augustus 2010

Strippen in Middelkerke

Het voorbije weekend bracht ik door aan de Belgische kust, meer bepaald in Middelkerke. Elke zomer is er daar een stripfestival en ik werd uitgenodigd door een bevriend striptekenaar om hem te vergezellen tijdens een signeersessie op het festival. Zo'n kans wou ik natuurlijk niet voorbij laten gaan!

Het stripfestival staat dit jaar in het teken van 65 jaar Suske en Wiske en dat is er ook aan te zien. Bij het binnenkomen van de festivaltent komt je in een doolhof terecht met allemaal spannende taferelen uit de stripverhalen van Suske en Wiske. Achter die doolhof krijg je de kans om strips te kopen en fans kunnen er aan hun favoriete striptekenaar een tekening en handtekening vragen. Voor de allerkleinsten is er een kleurwedstrijd en voor de iets grotere bezoekers een quiz.

Ik mocht een beetje helpen tijdens de signeersessie. De mensen begroeten, hun bonnetje controleren, een praatje maken... Tijdens de pauze maakte ik van de gelegenheid gebruik om eens uit te waaien op de dijk en 's avonds was er nog "Het Gala van het Gouden Potlood" waarbij mijn bevriend striptekenaar de prijs van "Rookie" won (wat zoveel wil zeggen als "Beste Debuut", wat nogal vreemd is aangezien hij al bijna 100 stripverhalen heeft gemaakt)...

Nu, ik heb er echt van genoten, en ook van de lekkere mosselmaaltijd dat ons werd aangeboden. Dus, ben je in de buurt van Middelkerke, ga dan ook eens een kijkje nemen!

5 opmerkingen:

 1. Wat moet dat geweldig zijn geweest!
  Mijn zoon, 12,is een groot fan van suske en Wiske.
  Gisteren nog 4 albums aangeschaft voor de vakantie.
  En ik ga ze nog voor hem borduren, voor in zijn kamer.
  Helaas is Middelkerke een beetje ver om langs te gaan. Ik heb ook geen auto...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aahh dat zou zo iets zijn geweest voor mijn vriend. Hij houdt van Suske en Wiske, maar ook van Kuifje en al die andere 'old skool' strip boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat moet inderdaad een leuk weekend zijn geweest , moet zeggen dat ik zelf ook fan ben van suske en wiske en ook nog veel andere stripverhalen ,ja je verslag van je weekendje uit valt me best in de smaak , kan geloven dat je genoten hebt !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Pauline: Het was inderdaad leuk om eens mee te maken en ook om eens achter de schermen van zo'n organisatie te mogen gluren. Ze verkochten er ook borduurpakketten van Suske & Wiske, waarbij alle figuurtjes rond een grote paddenstoel staan. Maar ik had toen al een "Jan, Jans en de kinderen" gekocht en mijn budget was op!

  @Samira: Ik was verbaasd van al die strips die er bestaan! En van Suske & Wiske is er al een heleboel: strips, luxestrips, oude uitgaves, beeldjes, leesboekjes. Een droom voor de veramelaar!

  @Ingrid: Suske @ Wiske, Kiekeboe, Jommeke, Piet Pienter en Bert Bibber, De Kampioenen,... Ik lees ze ook graag. En dankzij de bevriend striptekenaar weet ik nu hoe erg veel werk er moet gebeuren voordat zo'n album in de winkel ligt. Echt leerzaam!

  BeantwoordenVerwijderen