vrijdag 16 juli 2010

Bloemenkrans


Ik dacht bij mezelf: laat ik nog eens een foto bloggen van een afgewerkt project: de bloemenkrans. Deze borduurde ik op zo'n voorgedrukte lap en dat ging best snel. Maar ik werk toch liever niet op iets wat voorgedrukt is, zo blijft het spannend!

Brrr, ik heb het wat koud vandaag, ik heb zelfs een trui aangetrokken. Eerst te warm, dan te koud, is dit nu een typische zomer?

Straks ga ik shoppen met Odje en vanavond maak ik rog klaar ("roggevlerken" heet dat hier). Met gebakken komkommer en puree. Mmm!

8 opmerkingen:

 1. Een erg mooie bloemenkrans! Ik vind de kleuren erg mooi.....mja is niet zo raar want het zijn mijn lievelingstinten.

  Nu moet je toch gaan uitleggen wat een rog is hoor....roggevlerken wor ik niet echt wijzer van en gebakken komkommer heb ik al helemaaaaal nog nooit gedaan.....hahahahaha zo leer ik nog wat :P
  ( jawellll ik kan wel koken, mocht je nu denken...die Esther bakt er niks van hihihihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. klinkt lekker, ik eet vanavond een bladerdeegpakketje met zalm erin..en dan pommes duchesse en worteltjes erbij.
  Je bloemenkrans is mooi geworden, het valt niet eens op dat het iets was wat voorgedrukt was.
  Maar ik geef je gelijk, zelf tellen is veel spannender!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was vandaag inderdaad wat aan de frisse kant.
  Zo is het dagenlang warm en benauwd en dan ineens koud...

  Ik vind de kleuren van de bloemenkrans ook erg mooi! Het valt niet op dat het een voorgedrukt patroon is. :) Erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De bloemenkrans is heel mooi zeg , ik werk ook liever op iets wat niet is voorgedrukt maar zo zie je maar dat het ook best mooi kan zijn , ik vind de kleuren super !Hier regent het voor het ogenblik pijpestelen ppppfff

  BeantwoordenVerwijderen
 5. amaiiii heb ik weer....een rog is een VIS...aarrgghhhh..../me zit even in een donker hoekje zich te schamen....sssssssssssssst....ik dacht dat is vast een vlaams geheimzinnig recept ofzo.....bloos...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je krans is erg mooi !
  roggevlerken ?
  dat ken ik niet, vertel !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, zoveel reacties!

  @Esther: Wel, rog is dus vis, platte vis, maar geen platvis. Als die vis nog zwemt lijkt deze een beetje op een buitenaards wezentje, heel mooi eigenlijk... en ook heel erg lekker! Gewoon in de pan bakken, met wat boter en serveren met een schijfje citroen. Zeker niet in bloem wentelen voor je een rogvleugel bakt. (Een "vlerk" is Brugs dialect voor "vleugel).
  Gebakken komkommers? Supergemakkelijk en heerlijk verfrissend: schil 2 komkommers, snij ze in de lengte door en verwijder de zaden. Snij de helften dan nog eens in lange repen van 1 cm en die repen in stukken van 5 cm. Doe alle stukken in een kom en doe er wat zout, azijn en suiker bij. Zet dit een halfuurtje in een koelkast. Laat ondertussen je over voorverwarmen op 190 graden. Haal de komkommers uit de koelkast, dep ze droog en doe ze in een beboterde ovenschaal, samen met wat tuinkruiden, een klein gehakt uitje en wat peper. Zet deze schaal ongeveer een uur in de oven, tot ze gaar zijn. Schep om de 20 minuten om. Smakelijk!

  @Pauline: mmmmm, bladerdeegpakketjes met zalm. Het water komt mij in mond!

  @Samira: vandaag is het hier rond de 22 graden en straks gaan Odje en ik met mijn ouders en hun vrienden een fietstochtje maken. Ideaal!

  @Ingrid: Inderdaad, voorgedrukt kan ook mooi zijn, maar de keuze is wel een beetje beperkt vind ik.

  @opnieuw Esther: Kom snel uit dat donker hoekje. Je hoeft je niet te schamen. Er zijn ongetwijfeld Hollandse recepten waar ik niets van snap. Balkenbrij bijvoorbeeld? Is dat iets met zagemeel??

  @Wendy: Roggevlerken zijn rogvleugels. Heel lekker hoor, en snel klaar. Proberen maar! Lekker met puree en één of andere groene groente.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!

  cheap cialis

  BeantwoordenVerwijderen