maandag 19 juli 2010

Sudden Fear (iv) - Lettertjes


Zo, na een dagje bekomen van de 'grote' fietstocht georganiseerd door mijn ouders, ben ik hier terug met een nieuw postje. Die fietstocht ging gepaard met bijzonder veel zon en ik had het toch wel wat warm in mijn vestje met lange mouwen (op doktersbevel: mijn huid mag eigenlijk niet in contact komen met de zon), gelukkig waren er af en toe pauzes op leuke terrasjes. Wist je trouwens dat je tijdens de zomer in Brugge elke avond gratis kan genieten van een les in tangodansen? Ik zou dat best graag eens leren, maar dan moet ik eerst een danspartner vinden. Voelt iemand zich geroepen? Verder zou ik graag nog eens het land van de tango bezoeken: Argentinië. Maar dat kost toch wel een aardige duit... Ah, wie weet hé?

Verder kreeg ik vandaag telefoon van mijn petekindje. Zij is net terug van een reisje aan het Como-meer in Italië waar ze is gaan kamperen met haar ouders en haar grote zus. Blijkbaar heeft ze daar net iets te veel met haar papa het wereldkampioenschap voetbal gevolgd in de kantine want ze imiteerde perfect een vuvuzela aan de telefoon: "TOE-OE-OET!!!" klonk het bijzonder luid in mijn oor. Nu, mijn trommelvlies is zich ondertussen aan het herstellen en ik leg alvast mijn oordopjes klaar want nu vrijdag mag ik haar nog eens gaan bezoeken.

Met Joan Crawford gaat ondertussen alles goed. De letters van haar naam staan half op mijn borduurwerkje en ik vind ze eigenlijk wel geslaagd. Joan Crawford heette eigenlijk 'Lucille LeSueur' maar als naam voor een actrice was dit maar niets. 'LeSueur' betekent in het Engels zoveel als 'het riool', en ze was nu niet meteen een rioolactrice. Een lezerswedstrijd in een filmtijdschrift werd uitgeschreven en Lucille werd Joan Crawford.

'Crawford' lees ik op een merkenplaatje van mijn garagepoort, waardoor ik de hoop koester dat mijn auto bijzonder goed wordt bewaakt want volgens Marlene Dietrich had Joan geen handen maar wel klauwen. Hierover is er veel discussie maar ik koester toch een gerust gevoel wanneer ik mijn auto achterlaat bij Crawford. (Over Marlene post ik één van de volgende keren wel nog het één en ander).

Morgen lijkt het terug warm weer te worden. Ik hoop dat iedereen op tijd en stond wat verfrissing kan vinden!

5 opmerkingen:

 1. Je hebt weer een heerlijk stukje geschreven!
  Nee, om de tango te gaan leren...daar voel ik me niet toe geroepen, woon ook een beetje te ver ervoor.
  Fijn dat je zo genoten hebt vandaag, al was het dan dik ingepakt...
  Je Joan schiet al flink op!!Leuk al die anekdotes die je erover en erbij weet te vertellen.
  Ben een beetje fan van je hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en of het warm is vandaag , nu ja t' is zomer hè ;)! Je borduurwerkje ziet er al helemaal top uit en ik vind de zichtbare letters ook heel geslaagd ...... leuk dat je zo'n fijne fietstocht had :) ! Ik heb genoten van je geschreven stukje was leuk om te lezen ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk borduurwerk. Ik hou wel van die ouderwetse filmposters.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo heeey jij schiet al hard op met Joan...en dat met deze warmte...knap hoor

  Het verbaasd me ergens elke weer als ik de verhalen lees over Dietrich, Crawford, Garbo, Davis enz....geweldige vrouwen op het doek en prive drama's die er niet om liegen....wat dat betreft was pastte de film "What happend with baby jane" wel bij ze ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Pauline: Bedankt voor de leuke reactie! Binnenkort een leuke anekdote over de mond van Joan ;-)

  @Ingrid: Het is nu toch wel wat minder met dat weer. Gelukkig, ik vind het veel beter zo, zo zonder al dat puffen en zweten. Nog een fijne zondag!

  @Tania: Hallo en welkom! Bedankt voor het compliment. Ik hou ook van die posters en ook van de films zelf. Jammer dat Odje bijna altijd wegvlucht, in slaap valt of heftig protesteert als ik zo'n film opzet... Hij kijkt liever naar realistische reportages (saai!!!).

  @Esther: Fijn dat jij ook van sterke actrices van weleer houdt! Ik geniet er altijd van als ik weer eens zo'n smeuïge biografie kan lezen. "Whatever happened to Baby Jane" vond ik vorig jaar in een uitverkoopbak. Ik heb die meteen gekocht, naar huis gespurt en bekeken en erg genoten. Als je ooit de kans krijgt moet je zeker eens naar "Mommie Dearest" kijken, gebaseerd op het boek van de dochter van Joan Crawford!

  BeantwoordenVerwijderen