vrijdag 9 juli 2010

Sudden Fear (iii) - Grote handen

Mijn werk aan de handen van Joan Crawford schiet niet erg op. Dat heeft drie redenen:

1) Ik ben in vakantie, de stress van het werk is weg en ik heb niet meteen nood aan de rust die borduren mij geeft.

2) Ik ben in vakantie en doe nu klusjes die al lang nodig zijn: keukenkastjes uitwassen, mijn houten terras schuren (met bleekwater, in de blakende zon... ik denk dat ik nu wel half vergiftigd ben van de opstijgende dampen, maar goed het terras is weer proper).

3) Joan Crawford heeft grote handen. Enorm grote handen, echte kolenschoppen! Ocharme diegene die ooit een pandoering van haar kreeg!

Ok, een kort postje deze keer, maar veel heb ik niet te schrijven vandaag.

4 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen dat borduren jou ook rust geeft na een werkdag. Zo werkt het voor mij ook, behalve dan het eerste deel van mijn fall fairy waarop mijn hubbie vriendelijk opmerkte dat ik wel een nieuwe therapie borduren kon gaan geven voor mensen die wel wat stress in hun leven kunnen gebruiken. Lolz.

  Ik zie door de grote kolenschoppen heen dat je je werk hebt gekaderd met hokjes? Hoe werkt dat voor jou? Ik heb even overwogen om alles te rijgen maar dan kom ik in een rijgcrisis denk ik ;)

  Ondanks de grote handen is en blijft het een beeldschone vrouw, wordt vast een echte eye-catcher als het straks klaar is.

  Voor nu ga ik maar eens kijken of ik het borduurraam nu goed in elkaar kan krijgen....het zit in elkaar maar heb het vreemde gevoel dat er iets ernstigs niet klopt aan mijn bouwsel....mijzelf kennende ligt dat vast niet aan het borduurraam....of is het de bedoeling dat je op de grond ligt tijdens het borduren? hihihihihihi.

  Fijne avond en alvast een fijn weekend ondanks de tropische temperaturen.

  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Esther!

  Wat nu? Een nieuwe discipline? Yoga-borduren? Als het een troost kan zijn: ook ikzelf had eerst mijn borduurraam helemaal verkeerd gemonteerd... De instructies waren alles behalve duidelijk, in een soort van midden-Nederlands ("vergenocht den vierkantigen ronden middenstok door wijze van de vleugmoeren bout aan de binnenkant van de verticalen lat"! Wat ook meespeelt is dat ik het probeerde te monteren na een kerstfeestje vol eten en drank. Beetje veel drank zelfs... Maar alles is in orde gekomen, niet wanhopen dus!

  Binnenkort is zelfs je fall fairy verbaasd over de snelheid waarmee je haar borduurt, want een borduurraam kan ik echt iedereen aanraden.

  Wat dat kaderen betreft, moet ik toegeven dat ik dat nu voor het eerst heb gedaan. Het was een tip van de mevrouw van de borduurwinkel omdat Sudden Fear nogal groot is. Het was een heel erg saai werkje om alles uit te tellen en dan met een gladde rode draad telkens een kruisje te maken. Als ik gedaan heb met alles kan ik die rode draden er gewoon uittrekken... Hoop ik. Nu, het is wel een gemak, want daardoor heb ik nu telkens vierkantjes van 10x10 en kan ik (bijna) geen fouten meer maken.

  Het principe is een beetje gebaseerd op het easy-count systeem (dat hier trouwens nergens te vinden is). Een link naar youtube waar een aardige mevrouw het allemaal uitlegt vind je hier:
  http://www.youtube.com/watch?v=33P22qFLKWI

  En inderdaad: tropisch was het vandaag wel. Gelukkig is het hier net beginnen regenen, hopelijk daalt de temperatuur een paar graden want het lijkt wel of mijn verstand een niveau trager draait in deze hitte.

  Fijne avond (nacht nu eigenlijk) en nog eens bedankt voor je reactie. Het is een echte opsteker!

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je borduurwerk echt prachtig worden hoor!
  Straks vallen de enorme handen vast weg in het geheel.
  En angstaanjagend wordt het toch al een beetje he? Ze zou haar belager kunnen wurgen met die handen, haha.
  Dapper dat je eerst alles hebt voorgeteld en geregen...ik heb meestal niet het geduld voor zoiets!
  Gelijk beginnen...maar je hebt gelijk, dan maak je ook sneller fouten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Pauline,
  Bedankt voor de leuke reactie!
  Inderdaad het resultaat wordt angstaanjagend... Misschien hang ik het wel op in mijn gang, dan gaan eventuele inbrekers meteen lopen!

  BeantwoordenVerwijderen