maandag 5 juli 2010

Salade Niçoise: nie zwanzen hé

Zoals ik hier al eerder blogde, sta ik graag eens in de keuken om er de chefkok uit te hangen, terwijl Julia Child over mijn schouder toekijkt en mij aanwijzingen toefluistert vanuit haar kookboek.

Vandaag stond er Salade Niçoise (of Mediterrane gemengde salade) op het menu. Deze sla vraagt eigenlijk best wel wat werk, maar het resultaat is heel lekker op een zomerse avond. Ik blancheerde boontjes, maakte vinaigrette, bereidde aardappelsla, kookte eieren, enz... Ik schikte sla langs de rand van de slakom, legde de aardappelen in het midden, garneerde met bonen en tomaten, en schikte er sierlijk (jawel, "sierlijk"! Dat moet van Julia) al de rest op (tonijn, ansjovis, kruiden). De zwarte olijven hield ik wel achterwege want Odje heeft daar een gruwel aan.

Gelukkig gruwde hij niet van de salade. 't Was echt lekker!

Honger gekregen? Het recept vindt je op pagina 213 van Julia's kookboek.

Bon Appétit!

3 opmerkingen:

  1. Hahahahaha Odje heeft gelijk...zwarte olijven zijn om te gruwelen!
    Wat? Zwarte? Neeeeej alle olijven zijn gruwelijk....brrrrrr.

    U hebt de schotel zeer sierlijk geschikt, zeer symetrisch enzo ;).....goed naar Julia geluisterd ;)

    Het heeft vast goed gesmaakt.

    groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Esther: Bedankt voor je reactie!
    Ik moest vroeger ook niets van olijven weten omdat ze verdacht veel op druiven leken maar absoluut niet naar druiven smaakten!

    Maar... met de tijd heb ik ze leren eten en zo eet ik ze wel eens nu en dan. Odje zit blijkbaar nog niet in de fase...

    Bedankt voor het compliment over mijn schotel. Inderdaad: Julia was gek op symmetrie! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hmm hmmmm.... ik hou van olijven ,ook zwarte :D maar die zijn inderdaad niet aan iedereen besteed, heel veel mmensen lusten ze niet !! maar die schotel hè .... die ziet er zooo lekker uit , het water komt me in de mond ;)

    BeantwoordenVerwijderen